VİNC KİRALAMA VE NAKLİYE

GENEL TAŞIMACILIK

Karayolu taşımacılığı kullanılan en eski taşıma şeklidir. Bir çok kişiye göre tekerleğin icadıyla başlayan süreçte yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte bugün geldiğimiz noktada kara yolu taşımacılığı son teknolojiyle beraber, seyir güvenliği ve araç takibi gibi sistemlerin entegrasyonuyla beraber günümüzde profesyonel bir şekilde yapılıyor. Karayolu taşımacılığının tercih sebebi olarak; kapıdan kapıya taşıma imkanının bulunması, bazı güzergahlarda uygun maliyetlerle taşıma imkanının sağlanması ve elleçleme işlemlerinin diğer modlara nazaran daha az maliyetle yapılmasını sayabiliriz.

Bu taşıma modunda hizmet verenle, hizmet alan çok rahat bir şekilde karşı karşıya gelebilir. Sonuçta taşınan malımız karayolunda aracın hepsini ya da bir kısmını kapsayabilir.

VİNÇ İLE TAŞIMACILIK NEDİR ?

Yenilikçi ve Profesyoneliz

Nakliye hizmeti veren her firma, vinçli taşıma hizmeti vermeyebilir. Çünkü bu hizmetin verilebilmesi için, araçlara vinç sisteminin kurulması gerekmektedir.

Vinç denilen makineler yüklerin kaldırılması ve başka bir yere aktarılmasını sağlarlar. Gövde ve bir koldan oluşan vinçler yapmış oldukları yatay ve dikey hareketler ile ağır yüklerin yerlerini rahatlıkla değiştirebilirler. Kaldırabildikleri yük kapasitesi 10 ton ile 60 ton arasında değişebilmektedir. Ve kol uzunlukları 40 metreye kadar çıkabilmektedir.

Vinçli taşıma hizmetinde ise, vinç makineleri kamyonların üzerinde yer almaktadır.  Böylelikle daha kolay ve hızlı bir şekilde yer değiştirebilme özelliği kazanmaktadırlar. Vinçli taşıma hizmetinin ihtiyaç duyulduğu her noktaya rahatlıkla ulaşabilmektedir.

Vinçli taşıma hizmeti iki türlü verilmektedir. Bazı vinçler ağır yükleri aktarmak için kullanılırken, bazıları yüksek yerlere ulaşmak amaçlı kullanılmaktadır.

Ağır yüklerin taşınmasında kullanılan vinçli taşıma, özellikle yük aktarım merkezlerinde tercih edilmektedir. Limanlar bu kapsamda yer alan ve vinçli taşıma hizmetinin en sık kullanıldığı yerlerdir. Bu kapsamda hizmet veren araçların büyüklükleri, vincin büyüklüğüne göre değişmektedir. Küçük kamyon sınıfı ile de vinçli taşıma yapılabilirken, en büyük sınıfta bulunan kamyonlarla da yapılabilmektedir. Kamyonun büyüklüğüne göre vincin taşıyabileceği yük 60 tona kadar çıkabilmektedir.

Yüksek yerlere ulaşmak amaçlı verilen vinç taşıma hizmeti, daha çok şehir merkezlerinde ihtiyaç duyulan bir hizmettir. Yüksek binalar ve direklerin en süt noktalarına ulaşım, ancak bu vinçler aracılığı ile yapılabilmektedir.

Vinç taşıma hizmeti, büyük ölçüde yatırım gerektiren bir nakliye hizmetidir. Standart nakliye kamyonlarının haricinde, daha kapsamlı olan bu araçlar, fiyatları bakımından da kamyonlara nazaran oldukça yüksektir. Firmaların sahip oldukları vinçler, saatlik olarak belirlenmiş belirli ücretler karşılığında kiraya verilmektedir. Öncelikle vinç taşıma hizmeti veren firmaların bazı sertifika ve belgelere sahip olmaları gerekir. Sonra ki aşamada ise, bu vinçleri kullanacak olan kişilerin, nakliye şoförlerinden farklı bazı belgelere ihtiyaçları olmaktadır. Zira vinç taşımacılığı, oldukça kapsamlı ve tehlikeli bir sınıfta yer almaktadır ve bu konuda gerekli tüm tedbirleri almak her açıdan son derece önemlidir.

VİNÇ ÇEŞİT VE TÜRLERİ

Amaçlarına göre değişik formlarda üretilen vinçlerin bazıları raylar üzerinde hareket ederken, bazıları ise seyyar olarak kullanıma uygundur.

  • Sabit Vinçler
  • Paletli Vinçler
  • Lastik Tekerlekli Vinçler
  • Köprülü Vinçler
  • Ray Üzerinde Hareketli Vinçler (MonoRay)
  • Kule Vinçler
  • Hidrolik- Halatlı Vinçler

VİNÇ KİRALAMA NASIL GERÇEKLEŞİR

Vinç Kiralama, vincin türüne göre değişmektedir. Örneğin lastik tekerlekli vinçler (kamyon üstü- hiyap), saat başı, günlük, haftalık, aylık ve mesafeye göre fiyat değişikliği göstermektedir. Bu yüzden taşınacak malzemenin lokasyonlarındaki bir vinç firmasıyla anlaşırsanız ekonomik olarak daha ucuza gelecektir. Taşınan malzemenin sorumluluğu yüklenici firma ile müşteri arasındaki sözlü yada yazılı antlaşmaya bağlıdır.